08 juni 2006

WK Voorspellingen #1

Morgen is het dan zo ver. Het WK begint. Voetbal, voetbal en nog eens voetbal. Ook dit blog ontkomt er niet aan. Vanaf vandaag mijn voorspellingen voor de komende wedstrijden.
Vrijdag 9 juni, 18.00 uur
Duitsland – Costa Rica
Openingswedstrijd, dus bij voorbaat saai. Beide ploegen willen niet verliezen, maar ja, klasseverschil is te groot dus winst voor Duitsland (2-0).

Vrijdag 9 juni 21.00 uur
Polen – Equador
Equador doet het (meestal) goed in eigen huis, waar op grote hoogte wordt gespeeld. Hoogste punt in Gelsenkirchen is het viaduct over de Rheinische Autobahn. Kortom: makkie voor de Polen (3-0).

Zaterdag 10 juni 15.00 uur
Engeland – Paraguay
Engeland gaat ver komen dit WK, let maar op. In de eerste ronde doet Wayne Rooney nog niet mee, maar toch moet Paraguay niet al te veel moeite kosten (1-0).

Zaterdag 10 juni 18.00 uur
Trinidad & Tobago – Zweden
Kat in het bakkie voor Larsson & Co. (0-4).

Zaterdag 10 juni 21.00 uur
Argentinië – Ivoorkust
Interessant om te zien hoe de tegenstanders van Nederland hun eerste wedstrijd aanpakken. Weinig risico’s, veel balletjes breed en een tijdrekkend Ivoorkust, kortom: 0-0

Zondag 11 juni 15.00 uur
Servië & Montenegro – Nederland
Tja, wat hóóp ik en wat denk ik echt? Natuurlijk hebben we de kwaliteiten, maar de tegenstanders ook! Nou allez, 1-1.

Zondag 11 juni 18.00 uur
Mexico – Iran
Pfff: 2-1

Zondag 11 juni 21.00 uur
Angola – Portugal
Wat een mazzelaars die Portugezen. Terwijl ‘wij’ terecht zijn gekomen in een poule des doods, kunnen zij anderhalve week lekker pielen in het kleuterklasje. Pikant tintje: Angola is een vroegere Portugese kolonie, dus die zijn extra gemotiveerd. Toch komen ze tekort: 0-2.

Tot zover mijn voorspellingen tot en met het weekend. Later meer.

Geen opmerkingen: