26 juni 2006

WK: Nederland laat zich kennen

Mijn visie op het verlies van gisteravond. Heel simpel: niet goed genoeg. Natuurlijk, de scheidsrechter drukte een te groot stempel op de wedstrijd, maar hij was wel consequent. En Oranje ging daar niet goed mee om. Onervarenheid? Misschien. Maar ik denk dat dit Oranje gewoon (nog?) niet goed genoeg is voor het grote werk. En als je dan tegen een gelouterde ploeg moet als Portugal, tja, dan kan het mis gaan. Niet erg, uithuilen en opnieuw beginnen. Overigens: grote kans dat Portugal nu wereldkampioen wordt of tenminste de finale haalt. De overwinnaars van Oranje reikte in het verleden opvallend vaak tot de finale:

EK 1984: Nederland uitgeschakeld in de voorrondes door Spanje (je weet wel die 12-1 tegen Malta): Spanje in de finale (verloren van Frankrijk)


WK 1990: Nederland in de achtste finale uitgeschakeld door West-Duitsland, de latere winnaar

EK 1992: Nederland in de halve finale uitgeschakeld door Denemarken, juist ja, de latere winnaar

WK 1994: Nederland uitgeschakeld in de kwartfinale door Brazilië, je raadt het al: de latere winnaar

WK 1998: Nederland in de halve finale uitgeschakeld door wederom Brazilië. In de finale verloor Brazilië van gastland Frankrijk

EK 2000: Halve finale verloren van Italië, de Italianen verloren in de finale van Frankrijk;

EK 2004: Halve finale verloren van Portugal, maar ook zij verloren de finale, van Griekenland.

Conclusie: schakel je Nederland uit vóór de halve finale, dan wordt je waarschijnlijk kampioen; wacht je tot de halve finale, dan verlies je de finale. Kortom: Portugal wordt wereldkampioen!

1 opmerking:

Anoniem zei

Mooi conclusie Buddy.

The Dude